Verken de stadsnatuur van Antwerpen met deze padvinders

Wist je dat er ook in de steden veel natuur is om te ontdekken? Dat dachten de natuureducatieve centra De Vroente en De Helix van het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid ook!. En hoe kun je jongeren beter wegwijs maken in al die fauna en flora dan met een Serious Urban Game? Dit nieuwe spel is momenteel in de laatste fase van ontwikkeling. Daarom stellen we alvast graag de personages voor die de jongeren meenemen op pad door de stadsnatuur.

M016 moeder Natuur 200x200 1

Ik ben Moeder Natuur. Ik besta al zolang de planeet aarde bestaat. Ik creëerde alle fauna en flora zoals mensen die kennen, van het kleinste grassprietje tot de hoogste eikenboom. Ik ben goed bevriend met de dieren en ik hou ervan om samen met hen te zonnen op ons favoriete plekje natuur in de stad. De laatste tijd merk ik dat mensen en natuur niet meer goed kunnen samenleven en dat jongeren in de stad geen oog meer hebben voor de natuur om hen heen. Daar wil ik iets aan veranderen! Daarom stuur ik hen op pad met de beste natuurgidsen die ik ken. Hieronder stellen ze zich voor.

Hallo ik ben Marwa Mier! Ik kwam enkele jaren terug met mijn familie en koningin Uberta onder deze stad wonen. Ondertussen zijn we al een van de grootste kolonies en je zou eens moeten weten wat er hier op en onder de grond in de stad zoal te beleven valt.

Marwa Mier
Rudi roodborstje

Hi luitjes, Rudi Roodborstje hier! Ik fladder vaak door de lucht en de mensen zien me graag komen, in de winter geven velen me te eten in hun stadstuintje. Jij ook? Dat is lief. Toch kan ik ook zonder hulp van de mensen veel natuur vinden in de stad waar een roodborstje als ik van kan genieten.

Yoooo, ik ben Rick, Patrick. Pad-Rick, snap je? haha! Ja ik hou wel van een flauw grapje hier en daar. Ik leef nog niet zo lang in de stad. Het is pas toen er een nieuwe vijver kwam in het park dat ik naar hier ben verhuisd. Ik hou ervan om te dobberen aan de oevers van de vijver!

Patrick Pad
Dilara Duizendpoot

Hello, ik ben Dilara Duizendpoot, maar jij mag Didi zeggen! Ik woon in de kieren en spleten van de stad. Om mij te vinden moet je maar eens een grote steen opheffen. Maar je moet wel snel zijn want met mijn pootjes kan ik een sprintje trekken. Misschien spot je onder de stenen mijn andere insectenvrienden.

Piep! Ik ben Miko Muis. Ik woon al een hele tijd in de stad. De mensen houden niet zo van me, ze verwarren me vaak met een rat en dat vinden ze maar eng. Ze zouden eens moeten weten hoe gezellig het is in onze muizenfamilie verscholen in de holletjes in de stadstuinen!

Miko Muis

Ook spelen? Dit spel wordt gratis aangeboden voor leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs. Contacteer ons snel om je sessie te boeken!